Tiende editie KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar gaat door als televisieproductie

De Tiende editie van KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar vanuit Heerenveen gaat door, maar wel zonder publiek. Wegens de coronamaatregelen is dit besluit genomen. KRO-NCRV brengt Heerenveen nog steeds kerstsferen middels een televisieproductie Kerst met de zandtovenaar, te zien op zaterdag 18 december om 19.20 uur op NPO Zapp. Vanaf de Crackstate in Heerenveen wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt. Diverse Nederlandse artiesten zingen tijdens dit muzikale familiespektakel bekende en nieuwe kerstliedjes.

Eerder dit jaar is er gecommuniceerd dat het evenement vrij te bezoeken zou zijn. Door de nieuwe ontwikkelingen en maatregelen omtrent corona is er in samenspraak met Gemeente Heerenveen, Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en KRO-NCRV besloten om het muzikale familiespektakel door te laten gaan als televisieproductie, wat betekent dat er geen publiek aanwezig is. We raden inwoners ook ten zeerste af om naar de Crackstate in Heerenveen te komen op 12 december.

In de maand november hebben de basisscholen uit de regio zich kunnen aanmelden voor een ‘toolkit’ waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen gaan als zandtovenaar. Heb jij je als basisschool niet aangemeld voor de ‘toolkit’? Niet getreurd! Er is op de website van regio Heerenveen ’n Gouden Plak via https://www.ngoudenplak.nl/zandopschool/ een ‘zandtekening’ te downloaden zodat iedereen betrokken kan zijn bij Kerst met de zandtovenaar.

Voor de ouderen in verzorgingstehuizen in de regio stelt regio Heerenveen ’n Gouden Plak in samenwerking met Gemeente Heerenveen en KRO-NCRV een box met lekkers beschikbaar. Deze box is bedoeld om bewoners samen te brengen om met elkaar te genieten van een kop koffie, thee of warme chocolademelk en lekkers tijdens de televisie-uitzending Kerst met de zandtovenaar op zaterdag 18 december om 19.20 uur op NPO Zapp.

Kerst met de zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door regio Heerenveen ‘n Gouden Plak en de Protestantse Kerk in Nederland. 

Kerst met de zandtovenaar, zaterdag 18 december om 19.20 uur, woensdag 22 december om 17.20 uur en zaterdag 25 december om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op zaterdag 25 december om 12.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

 

Instagram KRO-NCRV 

Facebook KRO-NCRV 

Instagram Zandtovenaar 

Facebook Zandtovenaar 

Instagram ‘n Gouden Plak 

Facebook ’n Gouden Plak

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Meer nieuws en tips